1 min

Tags in dit artikel

, ,

Bezint eer ge begint: een veelgehoorde uitspraak die ons erop wijst dat we eerst moeten nadenken voordat we iets doen. Deze oude volkswijsheid gaat zeker op voor Skyrim. De wereld van Skyrim is zo groot dat deze gamers vele uurtjes speelplezier garandeert. Volgens game director Todd Howard steken gamers gemiddeld 75 uur in deze RPG.

Dat zei Howard onlangs op een presentatie op de DICE Summit. Dit is volgens hem het ultieme bewijs dat videogames meer genot en plezier met zich meebrengen dan welk ander medium.

"We kunnen games zeer nauwkeurig voor de speler ontwerpen. Games zijn nu simpelweg de beste vorm van entertainment. We willen een verhaal vertellen middels de acties van de speler, en de reactie van de omgeving op deze acties. Maar wat er ook gebeurt, de speler heeft altijd de regie in handen", aldus Howard.

De populariteit van The Elder Scrolls V: Skyrim lijkt geen grenzen te kennen. In de eerste twee dagen na de lancering verkocht Bethesda ruim 3,4 miljoen exemplaren. Met dit resultaat deed Skyrim het beter dan bijvoorbeeld Batman: Arkham City. Dit ondanks het feit dat het spel de nodige bugs en glitches bevatte. Bethesda loste deze problemen op door enkele malen een update uit te geven. Ongeveer twee weken geleden rolde de game ontwikkelaar nog update 1.4 bèta uit.

Wie het gehele interview met Todd Howard wil bekijken, kan terecht op de website van Gamespot.