1 min

Tags in dit artikel

,

Intel gaat bij de toekomstige processoren vooral inzetten op extreme zuinigheid. Deze processoren zouden in zowel lichtte als zeer zware systemen kunnen worden gebruikt.

De chipfabrikant maakte deze plannen bekend op de International Solid State Components Conference (ISSCC) in de Verenigde Staten. Deze beurs is jaarlijks het terrein om nieuwe ontwikkelingen te presenteren op het gebied van chips. Het is dan ook niet raar dat Intel veel publiek trok met aandacht voor de Ivy Brigde processoren en NTV-chips.

Deze laatstgenoemde processor is in staat om middels een halfgeleidingschakeling te schakelen tussen een sperrende en geleidende stand. Uit onderzoek is gebleken dat deze chips een stuk zuiniger zijn. Om dit kracht bij te zetten ontwikkelde Intel een proefmodel. Deze microprocessor kan zijn werk doen op een zeer lage spanning van 0,28 en 1,2 volt. Hierdoor maakt de processor dus gebruik van zeer weinig energie. Daarnaast blijft ook de temperatuur van de processor veel lager waardoor deze weer minder gekoeld hoeft te worden.