1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het waren vooralsnog alleen maar geruchten, maar Apple bevestigt nu officieel de openingsdatum van de eerste Apple Store in Nederland. Op zaterdag 3 maart zal de winkel haar deuren openen voor het publiek.

Dat bevestigt Apple op haar website. Op zaterdagochtend om 10:00 zal de grote opening plaatsvinden. Op donderdag 1 maart organiseert Apple een mediabijeenkomst voor de Nederlandse pers.

Het was al geruime tijd bekend dat de Apple Store zich in het Hirschgebouw aan het Leidseplein in Amsterdam zou vestigen. Maandenlang is er hard gewerkt om de winkel volledig in typerende Apple stijl in te richten. Het renovatieproces onttrok zich aan het oog van het voorbij wandelende publiek doordat de werkplek was afgeschermd door hekken met spandoeken. Onlangs zijn deze weggehaald en is het overduidelijk dat Apple zich in het pand heeft gevestigd.

De hoofdingang van de Apple Store Amsterdam (foto: One More Thing)

Volgens de website van Apple is de Apple Store in Amsterdam zeven dagen per week geopend. Op maandag tot en met woensdag van 9:00 tot 21:00, van donderdag tot en met zaterdag van 9:00 tot 22:00 en op zondag van 11:00 tot 19:00. Wereldwijd heeft Apple inmiddels meer dan 300 winkels, maar de Apple Store in Amsterdam is de eerste in Nederland. Wel kent Apple een aantal officiële Apple resellers zoals iCentre en Amac.