1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Twitter heeft afgelopen dinsdag haar applicatie voor de iPhone en Android-app geüpdatet. Voortaan verschijnt er een waarschuwingsscherm in beeld die gebruikers vertelt dat hun adresboek wordt geüpload als ze de optie ‘Find Friends on Twitter’ gebruiken.

Vorige week ontstond er de nodige ophef toen bleek dat de applicatie van Twitter de contacten in je adresboek uitleest en opslaat op haar servers. Vervolgens zou de microblog deze informatie 18 maanden lang bewaren. Een grove schending van de privacy, zo oordeelden vele gebruikers en privacydeskundigen. Twitter erkende haar fout openlijk en beloofde om de applicatie te upgraden zodat gebruikers vooraf op de hoogte gesteld zullen worden.

Wie de upgrade van de Twitter-applicatie heeft geïnstalleerd en de optie ‘Find Friends on Twitter’ gebruikt, zal een waarschuwingsvenster in beeld zien verschijnen. "We zullen je contacten veilig uploaden om je te helpen je vrienden te vinden en suggesties te doen over wie je moet volgen op Twitter", aldus de waarschuwing.

Twitter is niet het enige bedrijf dat een applicatie aanbiedt dat de privacyregels schond. Ook Facebook, Path en Foursquare verzamelden en verstuurden ongevraagd contactinformatie van gebruikers. Apple beloofde haar privacyvoorwaarden beter te zullen handhaven in de toekomst.