2min

Tags in dit artikel

, , ,

Begin deze week werd de wereld kortstondig opgeschrikt door een aankondiging van de Finse fabrikant Nokia. Het bedrijf heeft een smartphone in ontwikkeling met een wel erg indrukwekkende camera, deze zou namelijk een camera van 41 megapixel aan boord hebben, wat aanzienlijk meer is dan dat de huidige smartphones bieden. Camera-fabrikant Olympus vindt de aankondiging echter grote onzin.

De Nokia PureView 808 beschikt over een camera met een 41 megapixel-sensor. Niet iedereen is echter overtuigd door dit vooruitzicht, ten eerste zijn er de mensen die twijfelen aan het nut van zo’n camera, ten tweede betichten zij Nokia ervan dat het met grote nummers aan het smijten is om aandacht van de media te krijgen.

Ook Olympus was niet onder de indruk van de Finse aankondiging. De marketingmanager van het Verenigd Koninkrijk, Mark Thackara, vertelde dat het een interessante poging is om de problemen rondom het ‘samenpersen’ van foto’s van smartphones tegen te gaan. Nokia wil met de indrukwekkende lens de foto’s samenpersen tot een foto van ongeveer 5 megapixel, met een indrukwekkende kwaliteit, doordat zeven originele pixels worden samengevoegd tot één betere pixel.

Echter, Thackara is onvermurwbaar, hij geeft aan dat het in zijn ogen onzin is, doordat de grootte van de lens de algemene kwaliteit beperkt. Desalniettemin hij heeft nog geen foto’s van de PureView 808 in handen gehad en daarom is de man toch niet helemaal zeker van zijn zaak. Om die reden zou Tackara graag zien dat Nokia de foto’s van de PureView 808 vergelijkt met een ‘redelijke’ camera.