1 min

Tags in dit artikel

,

Adobe heeft vandaag haar nieuwste versie van Lightroom uitgebracht. Lightroom 4 is ook meteen een stuk goedkoper dan zijn voorganger en brengt verschillende nieuwe features en ondersteuning.

Adobe’s Lightroom richt zich op fotografen van amateur- tot professioneel-niveau en biedt deze een digitale workflow oplossing. Vandaag heeft Adobe een nieuwe versie gelanceerd van de software waarbij vooral de prijs veel verbazing doet opwekken. Adobe Lightroom 4 is namelijk verkrijgbaar voor een prijs van rond de 135 euro, voorheen was Lightroom ongeveer driemaal zo duur. Upgraden van een oudere versie naar Lightroom 4 zal ongeveer 75 euro gaan kosten.

Versie 4 van Lightroom brengt verschillende nieuwe features. Daarnaast heeft Adobe de bestaande features verder verbetert en uitgebreid. Voorbeelden hiervan zijn verbeterde "adjustment sliders" die het maximale bereik uit RAW files weet te halen.

Met ingang van versie 4 kent Lightroom ook ondersteuning voor het bewerken van video waarmee gebruikers DSLR-video’s kunnen bekijken en bewerken. Het resultaat hiervan kan opgeslagen worden op de harde schijf maar ook direct als een H.264 bestand worden geüpload naar social media-websites zoals bijvoorbeeld Youtube.

Naast een aantal nieuwe features voegt versie 4 ook ondersteuning toe voor een aantal nieuwe camera’s als de Canon 1Dx, Nikon D800 en de Nikon D4. De nieuwe software is per direct beschikbaar gemaakt door Adobe. Dit geldt voor zowel de versie voor de Mac als voor Windows. Bij laatstgenoemde is de ondersteuning voor XP wel komen te vervallen.