2min

Tags in dit artikel

, , ,

De ‘Smoked by Windows Phone’-wedstrijd verloopt niet zoals Microsoft aanvankelijk wilde. Toen een deelnemer Microsoft versloeg, wilde het computer- en softwarebedrijf niet overgaan tot het uitreiken van de prijs. Toen deze persoon de publiciteit opzocht bood Microsoft zijn excuses aan en kreeg hij alsnog een laptop en smartphone overhandigd.

Om het mobiele besturingssysteem Windows Phone onder de aandacht te brengen, bedacht Microsoft een wedstrijd genaamd Smoked by Windows Phone. Een Microsoft-medewerker en een toevallige voorbijganger kregen de opdracht om de weersvoorspelling in twee Amerikaanse steden op te roepen. Als de uitdager wist te winnen door deze informatie eerder op te vragen dan de Microsoft-medewerker, zou hij een laptop en smartphone winnen. Zo niet, dan kreeg hij de mogelijkheid om zijn toestel om te ruilen voor een smartphone met daarop het besturingssysteem Windows Phone.

Doordat de uitdager twee verschillende apps op zijn hoofdvenster had staan waarmee hij de weersvoorspelling kon oproepen, was het voor hem een koud kunstje om van de Microsoft-medewerker te winnen. Daarnaast had hij ook het lockscreen uitgeschakeld. Hierdoor was hij enkele seconden sneller dan zijn tegenstander van Microsoft.

Ondanks zijn overwinning kreeg hij geen laptop en smartphone mee naar huis. Volgens de Microsoft-medewerker was de wedstrijd niet volgens de regels verlopen. Teleurgesteld en boos verliet de uitdager de winkel en gaf hij zijn verhaal door aan een techweblog, die het verhaal in geur en kleur uit de doeken deed.

Wellicht vanwege de slechte publiciteit koos Microsoft eieren voor zijn geld en besloot het computer- en softwarebedrijf om de winnaar alsnog zijn prijs te overhandigen. Via Twitter riep het bedrijf de uitdager op om contact met op te nemen zodat hij zijn prijs in ontvangst kon nemen.

Zojuist wist The Verge te melden dat de winnaar zijn prijs te koop zal aanbieden. De opbrengst daarvan zal hij doneren aan het goede doel. Microsoft wil niet verder ingaan op deze affaire.