2min

Foxconn-medewerkers die zich bezighouden met het assembleren van de nieuwe iPad hebben extra verlofdagen gekregen. Dit zouden zij te danken hebben aan het feit dat Apple’s nieuwste tablet niet zo goed verkoopt als het bedrijf verwacht had.

Dat schrijft de Chinese krant China Business News op basis van een interview met een medewerker die anoniem wenst te blijven. De anonieme medewerker van de fabriek laat weten dat deze zich dagelijks bezig houdt met het samenvoegen van diverse onderdelen voor de nieuwe iPad. Deze persoon zegt dat hij dagelijks nog maar 8 uur hoeft te werken in plaats van 10 uur. Daarnaast heeft hij momenteel drie dagen per week vrij in plaats van één. Dat komt volgens de medewerker doordat de verkoopcijfers van de nieuwe iPad tegenvallen. De snelheid van het productieproces neemt volgens hem steeds verder af.

In hoeverre dit verhaal strookt met de werkelijkheid is niet duidelijk. Volgens de eerste berichten verkocht Apple in het openingsweekend drie miljoen exemplaren van de nieuwe iPad. Philip Schiller, hoofd van de Apple’s marketingafdeling, noemde het "de sterkste iPad-lancering tot nu toe". De Amerikaanse provider AT&T vertelde vorige week ook dat het een verkooprecord wist te doorbreken dankzij de lancering van de nieuwe iPad. Apple zegt dat het verwacht het komende kwartaal 12 miljoen exemplaren van de nieuwe iPad te verkopen.

Allemaal signalen dat de nabije toekomst er rooskleurig uitziet voor Apple. Wat er dus waar is van het verhaal van de anonieme Foxconn medewerkers is dus maar de vraag. Het is tevens mogelijk dat de productie van de nieuwe iPad al lange tijd op gang is en dat er al grote voorraden zijn opgebouwd.