1 min

Tags in dit artikel

, ,

Onder de noemer "Putting people first" is Nokia woensdag met een oplossing voor de problemen rondom de Lumia 900 gekomen. Een deel van de exemplaren bleek na lancering namelijk last te hebben van verbindingsproblemen. Echter biedt Nokia haar klanten verschillende oplossingen aan.

Door een fout in de software van de Lumia 900 was het voor een aantal nieuwe eigenaren van de Lumia 900 onmogelijk om verbinding te maken met een netwerk. Hierdoor werd de hoofdfunctie van een mobiele telefoon in principe dus onbruikbaar. Echter laat Nokia zich niet kennen en gaat het Finse bedrijf de getroffen klanten twee opties aanbieden. De eerste optie is om de softwareupdate voor de Lumia 900 zelf uit te voeren vanaf zestien april. De tweede optie is het omruilen van het huidige toestel voor een volledig nieuw exemplaar.

Daarnaast maakt Nokia ook nog eens een sympathiek gebaar naar nieuwe klanten. Iedereen die voor 21 april een Lumia 900 koopt, krijgt van Nokia 100 dollar cadeau. Na aankoop zal de kersverse eigenaar het bedrag als credit terugkrijgen van provider AT&T. Aangezien de smartphone in een bundel met een abonnement te verkrijgen is voor een prijs van 99,99 dollar wordt de smartphone als het ware cadeau gedaan.