1 min

T-Mobile Nederland gaat mogelijk binnenkort in de verkoop. Volgens het Duitse Financial Times zou de huidige eigenaar, Deutsche Telekom, de Nederlandse afdeling in 2013 in de etalage willen zetten. De verkoop zou tussen de twee en drie miljard euro op moeten brengen.

De Deutsche Telekom zou het Nederlandse onderdeel van T-Mobile pas in 2013 in de verkoop willen doen omdat een eventuele verkoop momenteel te weinig op zou leveren. Het moederbedrijf zou dus eerst in aankomende tijd de winst op willen schroeven om zo een groter bedrag te kunnen ontvangen bij een verkoop in de toekomst. Om dit te kunnen realiseren is er een nieuwe directeur aangesteld aan het hoofd van T-Mobile Nederland.

Deze nieuwe directeur zal er een behoorlijke kluif aan krijgen om deze winst op te krikken. Zowel de Nederlandse als Britse tak staat momenteel onder curatele wegens tegenvallende resultaten. Daarnaast leed T-Mobile enig gezichtsverlies nadat zij voor de tweede keer binnen acht maanden de prijzen van haar abonnementen verhoogde. Naast een verkoop van de Nederlandse tak wil Deutsche Telekom ook af van haar Amerikaanse tak.