1 min

Tags in dit artikel

, ,

YouTube heeft een nieuwe feature toegevoegd aan haar dienst, ten behoeve van het verbeteren en aanpassen van video’s van gebruikers. Het is vanaf nu mogelijk om audio te bewerken en video’s te voorzien van achtergrondmuziek.

YouTube biedt hiermee gebruikers de mogelijkheid om muziek toe te voegen aan een video, zonder dat de gebruiker hiervoor in de problemen komt met auteursrechten. YouTube biedt bij de lancering van deze nieuwe toevoeging aan de website een muziekbibliotheek aan van maar liefst 150.000 nummers. YouTube heeft deze mogelijkheid de naam "AudioSwap" meegegeven. De functie maakt het mogelijk om het huidige geluid van een video te vervangen voor muziek uit de bibliotheek van YouTube.

Eén van de voordelen van Audioswap is dat het gebruik van de muziek volkomen legaal is en dat men niet in de problemen komt door het schenden van auteursrecht. YouTube is namelijk eigendom van Google, welke de rechten van de aangeboden muziek bezit. Verwacht hierbij echter geen muziek die je momenteel in de lijsten vind. Desondanks is het wel te verwachten dat je tussen deze 150.000 nummer een passend achtergrondnummer moet kunnen vinden.