1 min

Tags in dit artikel

,

Google heeft een nieuwe stap gezet in het verder integreren van haar sociale netwerk over het internet. De zoekgigant heeft namelijk een share-knop beschikbaar gemaakt voor Google+. De knop is vergelijkbaar met de gelijknamige knop die veel mensen reeds kennen van Facebook.

De nieuwe knop van Google maakt het makkelijker voor gebruikers om content te delen op het sociale netwerk van het bedrijf. De nieuwe knop vergezelt de +1-knop in de strijd Google+ zo populair mogelijk te maken. De +1-knop stelt gebruikers eenvoudig in de mogelijkheid om websites die interessant worden bevonden eveneens te delen met vrienden op Google+. Deze "likes" van vrienden kunnen overigens ook verschijnen in de zoekresultaten van Google.

In een verklaring laat Rick Borovoy, product manager bij Google+, dan ook weten dat er wel degelijk een verschil is tussen de twee knoppen. Soms willen gebruikers een interessant artikel of website delen met vrienden. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik van de +1-knop. Het kan echter ook voorkomen dat je je vrienden direct op de hoogte wil stellen van bepaalde content. Dit kan dan via de Google+ Share-knop.