1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple hanteert een strikt beleid wat betreft het toelaten van applicaties in de App Store. Dit ondervinden third-party ontwikkelaars die gebruik maken van Dropbox-diensten. De applicaties die zij ontwikkelen worden door Apple’s review team tegengehouden.

De reden voor het niet toelaten van de applicaties is de manier waarop Dropbox’s SDK omgaat met het autoriseren van third-party apps. Gebruikers worden doorgestuurd naar een webpagina waar toegang gegeven kan worden. Op dezelfde pagina kunnen gebruikers een gratis account aanmaken, waarna ook voor een betaald account gekozen kan worden. Dit is echter in strijd met Apple’s voorwaarden. Zij stellen dat dezelfde transactie ook in-app gemaakt moet kunnen worden.

Dropbox heeft willen voorkomen dat de apps worden tegengehouden door in het nieuwe ontwikkelpakket een link naar de desktop versie van de site te verwijderen, waardoor geen accounts aangemaakt kunnen worden. Het Dropbox-team laat weten samen te werken met Apple om tot een oplossing te komen en toch een goede gebruikerservaring te kunnen blijven geven.