2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nokia heeft op de CTIA Wireless beurs aangekondigd nieuwe en exclusieve samenwerkingsverbanden voor apps aan te gaan met onder andere EA, ESPN, Rovio, Groupon en Box, waar vooral Nokia Lumia-gebruikers van zullen gaan profiteren.

“We focussen ons op het leveren van zeer goede en lokaal relevante apps. En, nog belangrijker, op apps die unieke, exclusieve en originele mogelijkheden bieden”, zegt Marco Argenti, Senior Vice President, Nokia Developer Experience in een verklaring.

Nokia lijkt zich met exclusieve deals te willen onderscheiden van andere fabrikanten op het Windows Phone-platform. De Finse smartphonebouwer stelt dat ontwikkelaars zich steeds minder inzetten op het porteren van een app van een ander systeem, maar meer kiezen voor het creëren van nieuwe en innovatieve apps die de mogelijkheden van de Windows Phone Metro interface en ‘Live Tiles’ benutten.

Lumia-gebruikers kunnen exclusieve apps uit verscheidene categorieën verwachten. Op sportgebied zullen een PGA Tour-app (twaalf maanden exclusief) en verschillende ESPN-apps (exclusief tot mei 2013) inbegrepen zijn.

De samenwerking met Rovio is enigszins opmerkelijk, gezien de eerdere desinteresse voor het Windows Phone-platform. Toch zullen Nokia Lumia alsook overige Windows Phone-gebruikers binnenkort plezier kunnen hebben van Angry Birds Space en toekomstige Rovio-games. Ook wordt de samenwerking met Electronic Arts (EA) voortgezet en kunnen games als FIFA, Madden, NBA Jam, Tiger Woods PGA TOUR, Mirror’s Edge en Yahtzee verwacht worden in de Windows Phone Marketplace.

Daarnaast zullen apps van Groupon, AOL Entertainment (beide zes maanden exclusief), Tripdots (drie maanden exclusief), PayPal, Time Magazine, Newsweek en Box dankzij de samenwerking binnen aanzienlijke tijd beschikbaar komen. Met deze afspraken lijkt Nokia dus eigenhandig flink aan de weg te timmeren voor Windows Phone.