1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De betalingsdienst PayPal gaat haar strekking over de wereld nog verder proberen uit te breiden. Een joint-venture met Softbank gaat er namelijk voor zorgen dat de dienst ook in Japan beschikbaar komt.

PayPal gaat hiervoor samen werken met de Japanse mobiele aanbieder Softbank. De rollen binnen deze samenwerking zijn daarbij netjes verdeeld door beide partijen. Elke partij zal namelijk een bedrag van 12,5 miljoen dollar investeren in de joint-venture. Zowel PayPal als Sofbank zal vervolgens ieder drie bestuursleden uit mogen kiezen. Directeur en senior vice president van Softbanks, Hiroaki Kitano, zal echter de CEO worden van het nieuwe bedrijf.

Naast de dienst zullen PayPal en Softbank ook het nieuwe PayPal Here naar Japan gaan brengen. Dit is een mobiele oplossing voor betalen met je smartphone die in 2013 ook naar Nederland zal komen. Japan zal volgens de dienst het vijfde land zijn waar de dienst wordt uitgerold.

Het is niet verwonderlijk dat PayPal haar dienst goed vertegenwoordigd wil hebben in Japan. Volgens het bedrijf is de consumentenmarkt in het land alleen al goed voor 1,7 miljard dollar. Daarnaast worden er jaarlijks 31 miljoen smartphones naar het land verscheept. Ook de samenwerking met Softbank is geen verkeerde keus. Met 25 miljoen klanten is de aanbieder één van de grootste van het land.