1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Wanneer je beschikt over een oudere versie dan Creative Suite 6 van Adobe’s pakket met ontwerp- en ontwikkelingsapplicaties, word je door Adobe in je hemdje gezet. De fabrikant geeft namelijk enkel nog updates uit voor degenen die voorzien zijn van de nieuwste versie, waarvoor men in de buidel zal moeten tasten.

Dit blijkt uit het feit dat de fabrikant een aantal kritieke lekken dichtte in onder andere Photoshop, Flash en Illustrator, maar deze enkel beschikbaar stelde aan de klanten die upgraden naar Photoshop CS6. De gebruikers van de software van Adobe die nog niet beschikken over deze versie of simpelweg van mening zijn dat zij de nieuwe features niet nodig hebben worden hierbij door de fabrikant aardig in de steek gelaten. De voorgaande versies van de software blijken namelijk ook vatbaar voor de lekken.

Adobe lijkt de kwestie simpelweg af te doen met de stelling dat de gebruikers voorzichtig moeten zijn en niet op verdachte links moeten klikken. Daarnaast bevinden zich in verschillende programma’s nog enkele kritieke lekken, die dus niet gedicht blijken te worden door Adobe. Het gaat hierbij zowel om de Windows- als Mac-versie van de software. Adobe lanceerde Creative Suite 6 begin deze maand.