1 min

Facebook is ontzettend populair en dit weet ook Microsoft maar al te goed. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Microsoft bij Facebook aandringt op een dedicated Facebook-smartphone, gebaseerd op Windows Phone.

Facebook bracht al eerder in samenwerking met HTC twee Facebook-toestellen uit en volgens recente geruchten wordt er gewerkt aan minimaal één nieuw HTC-toestel dat toegewijd wordt aan Facebook.. De HTC ChaCha en Salsa zijn beide telefoons die beschikken over stevige integratie met Facebook en zelfs zijn uitgerust met een fysieke knop die gebruikers direct naar het netwerk leidt. Echter draaien de ChaCha en Salsa beide op het Android-besturingssysteem. Dit natuurlijk tot grote ergernis van Microsoft. De fabrikant hoopt hier dan ook snel verandering in te brengen.

Om dit voor elkaar te krijgen, dringt Microsoft nu volgens de geruchten stevig aan bij het bedrijf van Mark Zuckerberg. Microsoft weet dat haar besturingssysteem nog in de schaduw staat van Android en hoopt met onder andere een dedicated Facebook-smartphone gebaseerd op Windows Phone hier verandering in te kunnen bregen. Volgens verschillende media heeft het plan van Microsoft wel degelijk kans van slagen. De twee werken namelijk al langer samen en Facebook integreerde al meerdere malen diensten van Microsoft in haar website.