2min

Tags in dit artikel

,

Nokia heeft de 1 Series budget-telefoons onthuld. De Nokia 110 en Nokia 112 worden voorzien van dual SIM-mogelijkheden en daarnaast zijn er de single SIM-tegenhangers in de vorm van de Nokia 111 en Nokia 113. Alle modellen zullen toegang kunnen verkrijgen tot het internet en over een camera beschikken.

De low-end toestellen zullen beschikken over een 1,8 inch beeldscherm en een VGA-camera. Door middel van een microSD-kaart kan het geheugen uitgebreid worden naar 32GB. Bluetooth en een FM radio zijn ook aan boord, alsmede een batterij die de telefoon kan voorzien van een spraaktijd tot 10 uur en een standby-tijd van bijna een maand.

De Nokia 110 en Nokia 112 dual SIM-modellen laten gebruikers snel wisselen tussen kaartjes. De telefoons kunnen instellingen onthouden van maximaal vijf verschillende SIM-kaarten.

Qua software zal de Nokia Browser aanwezig zijn, die zo is geoptimaliseerd dat er zo weinig mogelijk data verbruikt wordt. Ook zullen er snelkoppelingen naar de Facebook en Twitter aanwezig zijn, samen met de eBuddy IM applicatie en de Nokia Store, waar meer software kan worden gedownload. Dankzij de exclusieve deal met EA Games zullen er 40 gratis games meegeleverd worden, waaronder Tetris, Bejeweled, Need for Speed: The Run, Monopoly Here & Now, en SimCity Deluxe.

De Nokia 110 en 111 zullen voor ongeveer 35 euro in het tweede kwartaal van 2012 in Europa te koop zijn, de Nokia 112 en 113 later in het derde kwartaal voor ongeveer 38 euro aangeboden worden.