1 min

Consumenten die met smart op de Samsung Galaxy S III wachten kunnen opgelucht ademhalen. Het nieuwste vlaggenschip van Samsung zal aankomende vrijdag officieel gepresenteerd worden aan de Nederlandse pers. Het toestel ligt vanaf dinsdag in de winkels.

Dat vertelt Samsung in een persbericht. Begin deze maand toonde het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf voor het eerst de Galaxy S III op een evenement in hartje Londen. Het bedrijf koos er bewust voor om het nieuwste model niet op het Mobile World Congress (MWC) te lanceren om ervoor te zorgen dat het alle aandacht van de aanwezige media kreeg.

De Samsung Galaxy S III beschikt over de nieuwe quadcore Exynos 4412 processor en draait op de laatste versie van het mobiele besturingssysteem Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). De S III heeft een 4.8 inch Super AMOLED HD-scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Op de achterzijde heeft het toestel een 8 megapixel camera. De front facing camera heeft een resolutie van 1,9 megapixels. Verder is het toestel voorzien van een NFC-chip en S-Voice, Samsungs antwoord op Apple’s spraakherkenningssoftware Siri.

Een van onze redacteuren was aanwezig bij de presentatie in Londen. Zijn ervaring en de eerste hands-on met de Samsung Galaxy S III kun je op Techzine nalezen.