1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Skype gaat Windows-gebruikers binnenkort advertenties aanbieden tijdens één-op-één-audiogesprekken. De getoonde Conversation Ads moeten nieuwe gespreksonderwerpen oproepen en zouden dus relevant voor de gebruikers moeten zijn.

Dat maakt het bedrijf dat tegenwoordig onderdeel is van Microsoft bekend. Skype gaat de advertentiedienst in 55 markten beschikbaar stellen. Gebruikers zonder Skype Credit of abonnement zullen tijdens één-op-één-audiogesprekken advertenties voorgeschoteld krijgen. De dienst blijft voorlopig beperkt tot het Windows-platform.

Het VoIP-bedrijf belooft dat de gesprekskwaliteit niet benadeeld wordt door de ads. De advertenties zullen statisch zijn en geen geluid bevatten. Daarnaast worden ze pas getoond zodra een test heeft uitgewezen dat de verbindingskwaliteit in orde is.

Skype merkt op dat de advertenties kunnen zorgen voor leuke interactie tussen jou en je vrienden, familie of collega’s over merken waar jij om geeft. De advertenties worden getoond op basis van onder andere locatie, geslacht en leeftijd. Gebruikers hebben echter wel de keuze voor een opt-out, zodra hiervoor wordt gekozen worden ads geselecteerd, afhankelijk van de locatie.