1 min

Oh-Hyun Kwon, de onlangs aangestelde CEO van Samsung, wil zich meer gaan richten op het ontwikkelen van software, zodat het bedrijf haar grote marktaandeel in de technologie-industrie zal weten te behouden. Het afgelopen jaar heeft Samsung de focus al meer verlegd van hard- naar software.

Samsung moet zich meer gaan richten op het bieden van een ervaring, zo vindt Kwon. Dit zal moeten gebeuren door de software, gebruikservaring, mogelijkheden en het ontwerp te verbeteren. Hoeveel geld Samsung wil steken in het verbeteren van de softwaredivisie van het bedrijf is onduidelijk. Het staat echter als een paal boven water dat de relatief zwakke softwaredivisie een doorn in het oog van de nieuwe CEO is, waarmee hij de lijn van de oude CEO doorzet.

Google nam vorig jaar smartphonefabrikant Motorola over, waarna argwaan ontstond bij verschillende fabrikanten betreffende Google’s intenties. Google zou Motorola overnemen voor haar patentenportfolio, maar zou ook zelf smartphones kunnen ontwikkelen en produceren dankzij Motorola’s kennis. Grote Android-fabrikanten zoals HTC en Samsung kregen het heet onder de voeten en moesten uitkijken naar een Plan B voor het geval Google haar vermeende plannen in werking zou stellen. Om die reden blijft Samsung werken aan bada, het eigen besturingssysteem voor smartphones.