1 min

Een halve maand geleden maakte Sony bekend dat de Sony Ericsson Xperia Play geen update zou krijgen naar Android Ice Cream Sandwich, omdat het bedrijf te veel problemen ondervond met de overschakeling naar Google’s nieuwste versie van besturingssysteem Android. Het lijkt er op dat Sony wellicht op haar woorden terugkomt.

Het nieuws over het schrappen van de update naar Ice Cream Sandwich werd door Xperia Play-eigenaren niet warm ontvangen. Er ontstond zelfs woede en mensen raakten overstuur van Sony’s beslissing. Logisch ook, want mensen die het toestel kochten zitten er in de meeste gevallen wel zo’n twee jaar aan vast. Het is niet onredelijk om binnen die tijd updates te verwachten.

De gekwetste Play-eigenaren zouden wel eens alsnog tegemoet gekomen kunnen worden, want er is een nieuwe gecertificeerde build van de firmware van de Xperia Play. Het blijft echter nog de vraag of het simpelweg om een nog niet eerder gevonden build gaat, of dat Sony het werk aan de update hervat heeft. Het buildnummer is in ieder geval het zelfde als dat van bijvoorbeeld de Xperia Arc, welke wél een update ontving.

Sony heeft niet gereageerd op het uitlekken van de build voor de Xperia Play.