1 min

Samsung heeft bekendgemaakt dat een aantal Galaxy Tab-tablets in het derde kwartaal van dit jaar een update naar de nieuwste versie van Android zullen krijgen. Het gaat om de Galaxy Tab 7.0 Plus, 7.7, 8.9 en 10.1. De updates zullen vanaf begin juli worden uitgerold, volgens een persbericht van de Canadese tak van het bedrijf.

Hoewel het updateproces vanaf juli zal aanvangen, kunnen Galaxy Tab-gebruikers dit gegeven beter nogal ruim nemen. De meeste updates zullen namelijk pas in augustus de deur uit worden gedaan. Volgens verschillende bronnen heeft Samsung de updates reeds klaar staan, maar het bedrijf wil de Galaxy Tab 2-lijn graag nog even voordeel gunnen van het alleenrecht op Ice Cream Sandwich, aangezien dit één van de weinig verbeteringen is ten opzichte van de eerste reeks.

De update naar Ice Cream Sandwich zal, naast de nieuwe versie van het besturingssysteem, ook verbeteringen meebrengen met betrekking tot de accuduur van de tablets, terwijl ook de snelheid wordt verbeterd.

Samsung is één van de laatste fabrikanten die met een update naar Ice Cream Sandwich komt. Het besturingssysteem is al sinds november 2011 verkrijgbaar en concurrenten als Sony en Asus hebben de update inmiddels al grotendeels uitgerold voor hun producten.

Of het uitrolschema ook voor de Nederlandse markt geldt is onduidelijk. Samsung Benelux heeft op het moment van schrijven nog geen informatie naar buiten gebracht.