2min

Fabrikant HTC zal dit jaar in ieder geval met drie smartphones op de markt brengen, waarop Windows Phone 8 te vinden zal zijn. Dit nieuws claimt de website The Verge op basis van bronnen.

HTC zou zich hierbij richten op meerdere doelgroepen binnen de markt. Het zou namelijk niet om drie high-end modellen gaan, maar er zal ook een low-end en mid-range model onder de drie nieuwelingen te vinden zijn. Echter zal op alle drie de modellen de nieuwste versie van het Windows Phone-besturingssysteem te vinden zijn. Hierbij zou de eerste van de drie modellen vanaf oktober op de markt te vinden zijn. De resterende twee modellen zouden niet veel later volgen.

Wanneer we naar de modellen kijken, zien we dat de Zenith bestempeld mag worden als het high-end model van de drie. De smartphone zou volgens de bron veel weg hebben van de One X, zowel qua uiterlijk als onderhuids. Zo wordt er gesproken over een 4,7 inch scherm met 720p-resolutie. De Zenith zal voorzien zijn van een Super LCD 2-touchscreen dat we ook op de HTC One X vinden. Onder de motorkap vinden we een quadcore Qualcomm Snapdragon-processor.

De Accord zal met zijn 4,3 inch scherm de mid-range markt gaan bestormen. Dit toestel krijgt net als de Zenith een Super LCD 2-touchscreen. De Rio zal zich in het low-end gebied gaan vertegenwoordigen. Met een prijs van 200 dollar biedt de Rio de gebruiker onder andere een WVGA-scherm met een afmeting van 4 inch. Een dualcore S4-processor zal voor een vlotte werking moeten gaan zorgen.