1 min

De baten die Microsoft heeft om Windows Phone 8 te porten naar de huidige Windows Phone 7.5-smartphones wegen niet op tegen de kosten die de fabrikant moet maken. Dit zou de voornaamste reden zijn van het uitblijven van dergelijke ports.

Dit heeft Greg Sullivan, marketing manager van Microsoft laten weten. Volgens de topman van Microsoft zouden dergelijke ports te weinig opleveren voor de fabrikant om de keuze te rechtvaardigen. Het porten van Windows Phone 8 naar oudere Windows Phone 7.5-modellen zou dus wel degelijk mogelijk zijn. Echter is de nieuwste versie van het Windows Phone besturingssysteem qua code heel anders opgezet, waardoor het omzetten een behoorlijk prijskaartje met zich mee zou brengen.

De beperkte toegevoegde waarde van Windows Phone 8 voor oudere modellen zou daarnaast een andere belangrijke reden zijn geweest voor Microsoft om niet te beginnen aan het omzet-proces. Doordat Windows Phone 8 zoveel anders opgezet zou zijn, moet er veel code worden herschreven. Oudere modellen zouden hier vervolgens nauwelijks van kunnen profiteren omdat veel nieuwe functies afhankelijk zijn van hardware, zoals bijvoorbeeld een NFC-chip.