1 min

Tags in dit artikel

,

De samenwerking tussen Twitter en LinkedIn is beëindigd. Tweets zullen niet langer automatisch op LinkedIn verschijnen. Andersom is nog wel mogelijk.

Dit kondigde Ryan Roslansky, hoofd van contentproducts bij LinkedIn, gisteren aan. De beëindiging is het gevolg van een beslissing van Twitter. Het bedrijf hanteert strictere regels voor het gebruik van zijn API.

Het gaat om "evoluerende platforminspanningen" die ervoor hebben gezorgd dat er na 2,5 jaar geen tweets meer zullen verschijnen op LinkedIn-profielen. Overigens is het andersom nog wel mogelijk: alles wat op LinkedIn geplaatst is, kan nog automatisch op Twitter verschijnen.

Twitter laat in een blogpost weten dat het zich wil richten op "het aanbieden van een kernervaring van Twitter door middel van een consistente producten- en toolset" en dat ontwikkelaars de API niet moeten gebruiken om de Twitter-functionaliteit na te bootsen.

De wijziging heeft sommige ontwikkelaars van Twitter boos gemaakt. Eén developer van Twitter-apps, Aaron White, laat weten: "Ik ben klaar met Twitter… het heeft niet één keer, maar twee keer laten zien dat het geen interesse heeft in ontwikkelaars, maar ze liever regelmatig in het harnas jaagt."