1 min

Hoewel de Google Nexus 7-tablet pas onlangs is aangekondigd en nog in de verkoop moet gaan, gaan de geruchten nu al weer over op een mogelijke opvolger. Google zou van plan zijn om naast de Nexus 7, welke een scherm van zeven inch heeft, ook een Nexus 10 te lanceren, welke logischerwijs een scherm van tien inch bevat. Deze tablet wordt al in de herfst verwacht.

De geruchten over de Nexus 10 zijn afkomstig van een Taiwanese fabrikant van beeldschermen, die Google zal voorzien van 500.000 exemplaren. Net als de Nexus 7 wordt de Nexus 10 voorzien van de nieuwste versie van Android, versie 4.1. Ook de processor zal gelijkwaardig worden, het gaat opnieuw om een quad-core Tegra3-processor van NVIDIA. Qua opslagruimte krijgt de Nexus 10 echter wel een upgrade, in plaats van 8 of 16 GB zal de consument kunnen kiezen uit 16 of 32 GB aan lokale opslagruimte. Of er een MicroSD-slot in het apparaat wordt geplaatst is niet duidelijk.

Net als bij de Nexus 7 zullen de prijzen van de Nexus 10 niet hoog zijn, het 16 GB model komt voor 299 dollar in de winkels te liggen, wat slechts 50 dollar meer is dan de 16 GB-uitvoering van de Nexus 7. Voor de 32 GB-variant moet nog eens 50 dollar extra worden neergeteld.

Google heeft vooralsnog niet gereageerd op de geruchten.