1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De zaken rondom de leiding van Foxconn hebben een snelle wending genomen. Vanmorgen meldden we nog dat de Terry Cheng, de huidige CEO van Foxconn, zijn ontslag aan had geboden bij het bestuur. Het bestuur trachtte hem echter te overtuigen om te blijven. Inmiddels is het ontslag aangenomen en werd er een nieuwe CEO gepresenteerd.

Calvin Chih wordt Foxconn’s nieuwe CEO, nadat Terry Cheng zijn ontslag heeft aangeboden. Chih zal vooralsnog de titel interim-CEO krijgen, totdat zijn komst wordt goedgekeurd door het gehele bestuur van Hon Hai Precision Industry Co., het moederbedrijf van Foxconn. Dit nieuws wordt gemeld door Simon Hsing, een woordvoerder van het bedrijf.

Chih zal de leiding nemen over een bedrijf dat worstelt met de afnemende vraag naar de producten van drie van haar grootste afnemers: Nokia, Research in Motion en Motorola Mobility. Een ander gedeelte van Foxconn floreert juist door het grote succes van Apple dankzij de iPhones en iPads.

De aandelen van Foxconn daalden in korte tijd met 1,9 procent naar HK$ 2,66, gedurende het jaar zijn de aandelen al met 47 procent onderuit gegaan.