1 min

Volgens ontwikkelaars die applicaties voor Apple’s App Store ontwikkelen, zijn sinds kort de applicaties die Apple toevoegt corrupt. Ontwikkelaars klagen dat de problemen gisteren zijn begonnen en dat zij zelf niets kunnen doen om de problemen op te lossen.

Het probleem werd gesignaleerd door Marco Arment, de ontwikkelaar van Instapaper. Hij moest het probleem aan den lijve ondervinden toen hij een nieuwe versie van zijn applicatie naar de App Store verstuurde. Vrijwel direct na het plaatsen van de update kreeg de ontwikkelaar klachten binnen over de applicatie. Deze zou crashen, terwijl deze volgens Arment zelf perfect in orde was toen hij werd verzonden.

Inmiddels is er een lijst met meer dan 22 applicaties die het probleem delen. De ontwikkelaar roept Apple op om het probleem op te lossen, wat inmiddels ook is gebeurd. Echter heeft het bedrijf uit Cupertino geen verklaring afgegeven.

Volgens Arment versturen de servers van Apple een bericht dat een applicatie van een update voorzien kan worden terwijl de update nog niet volledig klaarstaat. In dat geval kan het vervolgens voorkomen dat de applicatie corrupt is wanneer deze gedownload wordt.