1 min

Yahoo en Facebook leefden dit jaar geruimde tijd in onmin met elkaar, vanwege vermeende patentschendingen. De twee bedrijven hebben echter besloten om de problemen op te lossen en zelfs de samenwerking te vergroten.

Tegen het einde van februari maakte Yahoo bekend dat het van mening was dat Facebook een aantal van haar patenten overtreedt. Yahoo wilde voor deze overtredingen een som geld ontvangen en spande een rechtszaak aan na van Facebook geen gehoor te krijgen. Op haar beurt klaagde Facebook ook Yahoo aan.

De rechtszaak tussen de zoekhulp en het sociale netwerk leek in eerste instantie één van de vele rechtszaken tussen technologiebedrijven te worden, maar achteraf gezien verliep deze zaak toch wel op een zeer speciale manier. De uitkomst is immers dat Yahoo en Facebook de handen in elkaar slaan en beter gaan samenwerken.

Om de problemen rondom de patenten af te ronden, nemen Yahoo en Facebook licenties op elkaars patenten, waarschijnlijk kosteloos omdat beide partijen patenten schonden. De reeds bestaande promotiesamenwerking wordt uitgebreid en Facebookgebruikers kunnen ook in de toekomst nog Yahoo-content met elkaar delen.