1 min

Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, is blij dat Microsoft toont dat het bedrijf misschien een ommekeer heeft gemaakt in vergelijking met het verleden. Wozniak kan zich niet herinneren dat Microsoft in het verleden zulke goede producten introduceerde als in de afgelopen tijd, doelend op Windows Phone en de Surface-tablet.

De Apple-oprichter is niet bang om af en toe commentaar te leveren op Apple of juist lovende woorden te spreken over diens concurrentie. Ook in dit geval neemt Wozniak geen blad voor de mond. Opnieuw spreekt Wozniak zijn goedkeuren uit over Windows Phone en hij wijst ook op het succes van de Xbox-consoles van Microsoft. Wozniak gelooft dat Microsoft in staat is om goede consumentenproducten te ontwikkelen en laat het niet na om een verwijzing naar Steve Jobs’ passie om een visueel product te ontwikkelen.

Wozniak gaat nog een stapje verder door te vermelden dat hij graag een Surface-tablet zou willen hebben. Hoewel hij van de aankondiging enthousiast werd, wil hij een definitief oordeel graag pas vellen als hij het uiteindelijke product in handen heeft.

In onderstaande video spreekt Wozniak over Microsoft, de EFF en diens betrokkenheid bij Megaupload en Kim Dotcom.