1 min

In het Verenigd Koninkrijk is Samsung vrijgesproken van aantijgingen van Apple over het kopiëren van diens iPad. De rechter gaf aan dat de Galaxy-tablets geen inbreuk maken op de patenten van het bedrijf, omdat ze ‘niet zo cool zijn’.

Colin Birss, rechter in de zaak tussen Apple en Samsung, besloot dat de iPad en Galaxy-tablets vanaf de voorkant inderdaad veel op elkaar lijken, maar dat de Samsung-tablets erg dun en vrijwel niet te vergelijken zijn als er naar de achterkant wordt gekeken. Het Apple-ontwerp is veel eenvoudiger en ingetogener. De Samsung-tablets zijn simpel gezegd ‘niet zo cool als Apple’s tablets’, zo vindt de rechter.

De afgelopen dagen doet Samsung redelijk goede zaken in de rechtszaal, zo werd enkele dagen terug ook het verkoopverbod op de Galaxy Nexus tijdelijk opgeheven. Daarentegen bleef het verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 wel behouden.

Samsung heeft verheugd gereageerd op de beslissing van rechter Birss. Apple heeft op haar beurt aangegeven dat het bedrijf het niet eens is met het besluit van de rechter. ‘Het is geen toeval dat Samsung’s nieuwe producten zo veel op de iPhone en iPad lijken. Wij doelen dan op de vorm van de hardware, maar ook de interface, tot zelfs de verpakking. Dit soort kopieën zijn verkeerd en, zoals al vaker gemeld, wij moeten onze intellectuele eigendom beschermen wanneer bedrijven onze ideeën stelen’, zo meldt het Amerikaanse bedrijf.