1 min

Vandaag is bekend gemaakt dat softwaregigant Microsoft een nieuwe aankoop heeft gedaan. Het gaat om Perceptive PIxel, een bedrijf uit New York dat zich specialiseert in het ontwikkelen van grote monitoren met touchscreens. Welke bedrag gemoeid is bij de overname van Perceptive Pixel maken de partijen niet bekend.

Microsoft zou van plan zijn om de grote schermen van Perceptive Pixel te gebruiken in Windows 8-systemen, welke in oktober gelanceerd worden. Volgens Kurt DelBene, president van de Office-divisie van Microsoft, zullen de twee bedrijven goed gebruik kunnen maken van elkaars sterke punten. De grote schermen van Perceptive PIxel, gecombineerd met de hardware van onze partners, zullen een krachtig Windows 8-ecosysteem creëren’, zo meldt DelBene.

De schermen van Perceptive Pixel zijn geschikt om te gebruiken met multitouch input van meerdere vingers, maar men kan ook voor een sylus kiezen. De schermen stellen professionals in staat om dichter bij hun content te komen, zo meldt het bedrijf.

Perceptive Pixel werd in 2006 opgericht en de technologie wordt in verschillende markten toegepast, hierbij kan gedacht worden aan de overheid, defensie, bouwkunde en educatie.