1 min

Tags in dit artikel

, ,

Doordat Google de broncode van Android 4.1 Jelly Bean heeft uitgebracht, kan er meer duidelijkheid worden verschaft over deze nieuwe versie van het besturingssysteem. Zo weten we nu namelijk dat Google een zogenaamde safe mode heeft geïntroduceerd.

Sinds Google de broncode van Android 4.1 Jelly Bean beschikbaar heeft gemaakt, is deze gretig opgepikt door online communities. Een gevolg hiervan is dat we inmiddels steeds meer inzicht krijgen betreft de nieuwe functies binnen de nieuwe versie van het besturingssysteem. Een daar van is de introductie van het opstarten in safe mode.

Deze nieuwe mode binnen het besturingssysteem van Google maakt het mogelijk om een smartphone op te starten in een veilige modus die we kennen van verschillende desktop-besturingssystemen. Wanneer de smartphone opgestart wordt in deze veilige modus, worden alle applicaties van externe partijen uitgeschakeld en wordt alleen de basis van het OS opgestart. Op deze manier geeft het besturingssysteem de gebruiker de mogelijkheid om een applicatie die voor veel problemen zorgt probleemloos te verwijderen. In eerdere versies van Android wilde het nog wel eens voorkomen dat het verwijderen van een applicatie voor vele moeilijkheden zorgde, omdat deze te allen tijde actief was op het systeem. In de safe mode kan dit niet voorkomen.