1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De specificaties van Sony’s nieuwe smartphone vlaggenschip, de Xperia Z, zijn uitgelekt. Bronnen melden onder andere een 4,6 inch HD scherm, een 13 megapixel camera en een quad-core processor.

Volgens bronnen is het nieuwe topmodel van Sony opnieuw een model uit de Xperia-lijn. Het nieuwe model zou de letter Z krijgen en wordt verwacht in het laatste kwartaal van 2012. Eerder bracht Sony al de Xperia S, U en P en Sola op de markt. De smartphone zal volgens de bronnen op de nieuwste versie van Android gaan draaien, 4.1.1 Jelly Bean.

De Xperia Z zou gaan beschikken over een 4,6 inch HD scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Aan de achterzijde van het toestel zal naar verluidt een 13 megapixel camera zijn te vinden. Maar ook aan de binnenkant zet Sony stappen voorwaarts en zou ook deze fabrikant gekozen hebben voor een quad-core processor. Sony zou gekozen hebben voor een quad-core processor van Qualcomm, mogelijk de nieuwe Krait chip van Qualcomm. Dit is dan de eerste Sony smartphone met een quad-core processor. Overige specificaties zijn vrij standaard, 1 GB aan RAM-geheugen, 16 GB aan opslagcapaciteit en een NFC-chip (Near Field Communication) voor bijvoorbeeld mobiel betalen. Het toestel gaat maar verluidt 140 gram wegen.