1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia heeft vandaag bekendgemaakt dat het de overname van Scalado officieel heeft afgerond. De overname werd in juni al aangekondigd. Scalado is gespecialiseerd technologie voor het maken van foto’s op mobiele apparaten. Nokia zal de technologie van Scalado gaan verwerken in de nieuwe smartphone van het bedrijf.

Nokia richtte zijn vizier op Scalado doordat het bedrijf beschikt over zeer hoogstaande technologie om foto’s te maken en te bewerken. Door de overname kan Nokia deze technologieën gaan verwerken in de nieuwe smartphones van het bedrijf. De Finse fabrikant belooft dan ook een "nieuwe generatie aan functionaliteiten" in huis te hebben dankzij de overname.

Met de technologie van Scalado is het onder meer mogelijk om achteraf foto’s scherp te stellen of objecten te verwijderen uit een foto.

Ondanks de overname heeft Nokia geen unieke technologie in huis. Scalado heeft namelijk lopende contracten met bedrijven als RIM (Blackberry) en HTC. Deze contracten zullen gewoon worden nageleefd zoals overeengekomen. Nokia heeft er daarom voor gekozen om alle technologie, ontwikkelaars en intellectuele eigendommen over te nemen. Maar het bedrijf Scalado AB zal zelfstandig door draaien om aan de verplichtingen te voldoen van de lopende contracten. Zo zal het bedrijf onder meer de camera technologie voor Blackberry 10 leveren, het nieuwe mobiele besturingssysteem van RIM dat in 2013 zal verschijnen.

Hoeveel Nokia heeft betaald voor Scalado is nog onbekend.