1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Facebook zou met HTC samenwerken om een mobiele telefoon te ontwikkelen. De telefoon zou in 2013 klaar moeten zijn. Dit meldt Bloomberg West.

In april dook het gerucht al op dat HTC en Facebook samen aan een smartphone werken. Nu wordt dat gerucht ondersteund door Bloomberg West. Waar de telefoon volgens dat eerdere gerucht nog dit jaar zou verschijnen, heeft het televisieprogramma Bloomberg het over de laatste helft van volgend jaar.

Het project is uitgesteld omdat HTC zich eerst zou willen richten op andere projecten. Facebook zou overigens verantwoordelijk zijn voor de software op de telefoon, die bovenop Google’s Android-besturingssysteem zou moeten gaan draaien.

Naast het Facebook-OS voor Android heeft het sociale netwerk recentelijk ook enkele ex-Apple-medewerkers ingehuurd die aan de slag zijn gegaan met een native iPhone-applicatie die mogelijk volgende maand al moet verschijnen.

HTC en Facebook hebben al eerder samengewerkt aan een smarpthone. Zo brachten de twee de ChaCha-telefoon uit waarin Facebook een speciale rol speelt.