1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Eigenaars van een Google Chromebook zullen mogelijk in de toekomst 100 GB aan online opslag krijgen. Dit zou blijken uit enkele regels broncode van het besturingssysteem.

Google gaat zijn Chromebook-gebruikers in de toekomst mogelijk 100 GB aan online opslag bieden. Momenteel rekent Google een kleine vergoeding voor deze opslag, namelijk vijf dollar per maand. Het bedrijf zal deze kosten mogelijk gaan schrappen om de aankoop van een Chromebook aantrekkelijker te maken. De gratis opslag zou het systeem daarnaast ook wat bruikbaarder maken voor gebruikers.

Google zal de ruimte aan gaan bieden op zijn eigen dienst Google Drive. Wanneer men nu namelijk een Chromebook koopt, beschikt deze standaard over een opslagruimte van 16 GB. Deze ruimte is behoorlijk gering te noemen in een tijd waar laptops veelal worden geleverd met harde schijven van 500 GB, 1000 GB of zelfs meer.

Google is overigens de laatste tijd sowieso al een beetje ruimhartig met opslagruimte in zijn cloud. Klanten die een abonnement nemen op Google Fiber krijgen maar liefst 1 terabyte aan ruimte op hun Google Drive.