1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Twee derde van alle apps in de iOS App Store zijn zogenaamde zombie-apps: apps die nog nooit zijn gedownload. Dit claimt het Duitse onderzoekersbureau Adeven.

"De realiteit is dat er maar een paar duizend apps zijn die gedownload worden", zo vertelt CEO Christian Henschel tegenover Gigaom in een interview. Volgens hem zijn er ongeveer 400.000 apps in de App Store die nog nooit zijn gedownload.

Het grote probleem is volgens het bureau dat het ontdekken van nieuwe apps lastig is. Hoewel de voorpagina van de App Store zijn werk goed doet om de beste apps te laten zien, is er geen manier om door de store te bladeren om de niche apps te vinden. "Als je een onafhankelijke, kleine app-fabrikant bent, dan is het heel moeilijk om ontdekt te worden", zo vertelt hij.

Het verbeteren van het ontdekken van apps lijkt op Apple’s agenda te staan. Zo heeft het Chomp overgenomen, een speciale zoekmachine voor apps, en is het bezig met het vernieuwen van de App Store in iOS 6 die in de herfst van dit jaar moet verschijnen.