1 min

Microsoft heeft laten weten dat op de helft van juli 30.000 medewerkers van het bedrijf met de Windows 8 Release Preview werkten.

Het zogenaamde ‘dogfooding’ of ‘eat your own dogfood’, waarmee bedoeld wordt om bèta’s van eigen producten te testen door deze zelf te gebruiken, is iets wat al langer bij Microsoft gebeurt en wat ook gedaan zal worden voor de nieuwe webproducten en Office 2013.

Het uitrollen van de Windows 8 Release Preview werd volledig ondersteund door het internet IT-team van Microsoft. Zo werden er helpartikelen geplaatst en was er een helpdesk en een online community om vragen van medewerkers te beantwoorden. Daarnaast werden 75 apparaten uitgerust met Windows To Go, waarbij een volledige versie van Windows 8 op een USB-stick staat. Deze USB-sticks werden uitgedeeld aan seniormedewerkers en engineers.

Hoewel het niet verrassend is dat Microsoft zijn eigen software test door deze te gebruiken als hoofdbesturingssysteem, is het grote aantal medewerkers dat Windows 8 heeft getest wel opvallend. De softwaregigant heeft in totaal 94.290 medewerkers, dus bijna een derde van het bedrijf heeft het besturingssysteem tijdens de bètafase gebruikt.

Nu moet Microsoft alleen nog andere bedrijven overtuigen om over te stappen op Windows 8. Bijna de helft van alle enterprisedesktops draait nu op Windows 7. Het probleem waar de nieuwe versie van Windows mee te kampen heeft, is dat bedrijven geen voordeel zien in de nieuwe Metro-interface van het OS.