1 min

Meerdere verkooppunten in Frankrijk hebben gemeld dat ze vanaf 3 september de Google Nexus 7 gaan verkopen. In eerste instantie gaat het alleen om de 16GB versie, later zou ook de 8 GB beschikbaar komen. Over andere landen in Europa is nog niets bekend. De kans is echter groot dat de Nexus 7 ook op 3 september in Nederland beschikbaar komt.

Fnac begon per ongeluk met het accepteren van pre-orders voor de Google Nexus 7, dit werd later gecorrigeerd door de pre-order link weer te verwijderen van de site. Er bleef echter wel een statement achter waarin werd vermeld dat de pre-orders die geplaatst waren nog steeds geldig zijn. Later werd via een gesprek met een klantenservice medewerker nog eens geconformeerd dat de lanceringsdatum daadwerkelijk 3 september is.

De pre-order prijs op Fnac.com bedraagt 249,90 euro, dit model kan momenteel ook aangeschaft worden in de Google Play Store voor 249 dollar inclusief 25 dollar aan credit om digitale content te kopen. Echter is dat alleen mogelijk in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en niet in Frankrijk.

In Nederland gaat Asus de verspreiding van de Nexus 7 onder de winkels voor zijn rekening nemen en niet Google zelf. Asus is ook de partij die voor Google de Nexus 7 fabriceert. Door gebruik te maken van de retailpartners van Asus kan de Nexus 7 een groter verkoopsucces worden voor Google dan wanneer het bedrijf zelf de verspreiding zou moeten regelen.