2min

Ondanks dat de grote elektronica beurs IFA in de Berlijn nog moet beginnen, heeft Samsung de nieuwe line-up van hun All-in-One PC’s al aangekondigd. Met de nieuwe Series 5 en Series 7 biedt Samsung weer voldoende keuze in de All-in-One productlijn. De nieuwe All-in-Ones worden allemaal geleverd met Windows 8.

De grootste formaten vinden we in de Series 7, deze heeft namelijk een 27 inch en een 23 inch beeldscherm. De Series 5 heeft een kleiner 21,5 inch beeldscherm. Alle modellen zijn voorzien van een Full HD touchscreen met een resolutie van 1920×1080 pixels. Het touchscreen kan tot tien aanrakingen tegelijkertijd detecteren. Uiteraard zijn de modellen voorzien van de laatste Intel processoren en technologiën zoals USB 3.0, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, ethernet en HDMI.

Bij het ontwerp van de Series 5 is er rekening gehouden met de mogelijkheid om deze in de keuken te plaatsen. Zo kan het toetsenbord onder het beeldscherm geschoven worden. Ook staat het beeldscherm op goed vormgegeven pootjes en heeft de Series 5 meer weg van een televisie dan een computer.

De 27 inch versie van de Series 7 gaat 1699 dollar gaan kosten en wordt geleverd met een Core i7 processor, 8 GB aan RAM-geheugen, een 1 TB harde schijf en een AMD Radeon HD 7850M grafische kaart.

De 23 inch versie van de Series 7 zal 1099 dollar gaan kosten en deze beschikt over een Core i5 processor, 6 GB aan RAM-geheugen en moet het doen met de geïntegreerde grafische kaart van Intel.

De kleinere Series 5 komt met een Core i3 processor, 4 GB aan RAM-geheugen en wederom een geïntegreerde grafische kaart van Intel. Deze zal 749 dollar gaan kosten.

Touchscreen All-in-one PC’s zijn een logische keus van Samsung met de komst van Windows 8 op 26 oktober. Waarschijnlijk kunnen we vanaf die datum meer van dit soort apparaten op de markt verwelkomen.