1 min

Marktanalisten van Kantar Worldpanel ComTech, hebben verkoopcijfers naar buiten gebracht waaruit blijkt Android-apparaten erg goed scoren, vooral de smartphones met een scherm van 4 inch of groter blijken erg populair. In de VS is een opvallende trend bezig, het aandeel verkochte Android-apparaten heeft een daling ingezet.

Van alle Android-apparaten die in de laatste drie maanden verkocht zijn heeft 29 procent van deze apparaten een scherm van meer dan 4.5-inch, hier vallen onder andere apparaten van Samsung, HTC, LG en Huawei.

Naast verkoopcijfers stelt Kantar ook dat het marktaandeel van Android in het afgelopen jaar met 20,2 procent gestegen is. Android neemt tweederde van de smartphonemarkt in Europa voor zijn rekening. De VS lijkt niet mee te doen met de rest van de wereld, overal zien we grote stijgingen voor Android, behalve in de VS, daar daalt het aandeel van Android met 4,5 procent en stijgt iOS met bijna 9 procent.

Kijkend naar de acht belangrijkste markten, meldt Kantar dat Android een aandeel van 61 procent, iOS volgt met 24 procent, overige systemen hebben een aandeel van 5 procent of minder.