Galaxy S III wereldwijd 20 miljoen keer verkocht

Samsung heeft aan de Koreaanse Newswire laten weten dat de Galaxy S III momenteel het beste verkoopt in Europa. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung zou als warme broodjes over de toonbank gaan waardoor Samsung nu al wereldwijd 20 miljoen exemplaren heeft verkocht.

In slechts 100 dagen na de lancering is het aantal van 20 miljoen exemplaren bereikt. Dit terwijl het bedrijf eind juli bekendmaakte dat de smartphone 10 miljoen keer was verkocht. In augustus lijken de verkopen van de Galaxy S III dus flink te zijn gestegen, mogelijk heeft de grote marketingcampagne van Samsung rond de Olympische Spelen daar mee te maken.

Samsung heeft ook laten weten waar de Galaxy S III het beste verkoopt, dat is namelijk in Europa. Europa is goed voor 6 miljoen exemplaren, gevolgd door Azië met 4,5 miljoen exemplaren, dan komt Noord-Amerika (Verenigde Staten en Canada) met 4 miljoen exemplaren. Het thuisland Korea zou goed zijn van 2,5 miljoen exemplaren.

Doordat Samsung ervoor heeft gekozen de Galaxy S III meteen wereldwijd te lanceren gaan de verkopen ook een heel stuk sneller dan voorgaande smartphone van het bedrijf. Volgens Samsung verkoopt de Galaxy S III ongeveer drie keer zo snel als de Galaxy S II en ongeveer zes keer zo snel als de eerste Galaxy S smartphone. De kans is groot dat Samsung dit najaar het eigen record gaat breken en de Galax S III de meest verkochte smartphone van het bedrijf wordt. De Galaxy S II bezet momenteel deze plek met 28 miljoen exemplaren.

Samsung zal binnenkort de Galaxy S III beschikbaar maken in enkele nieuwe kleuren, hiermee hoopt het bedrijf wellicht de verkoopcijfers hoog te houden. Er zit namelijk stevige concurrentie aan te komen dit najaar. Gisteren heeft Nokia de nieuwe Lumia smartphone aangekondigd, de Nokia Lumia 820 en 920. Hier gaat ongetwijfeld ook een grote marketingcampagne voor komen. Natuurlijk moeten we ook Apple niet vergeten, die volgende week een persconferentie houden om de nieuwe iPhone te presenteren. Deze zal waarschijnlijk begin volgende maand beschikbaar komen op de Nederlandse markt.