1 min

Twitch, website voor Gamestreams en E-sports, krijgt van Bessemer Venture Partners een bedrag van 15 miljoen dollar. Twitch wil het geld gebruiken om meer ontwikkelaars in dienst te nemen om de website verder te ontwikkelen, uit te breiden en de kwaliteit te verbeteren.

Twitch werd een jaar geleden aangekondigd op de E3 en heeft nu al meer dan 20 miljoen unieke views per maand, dit stelt Emmett Shear, CEO van Twitch. Door deze 15 miljoen dollar kunnen we investeren in nieuwe manieren om te streamen, kijken en chatten voor onze groeiende ledenbasis.

Twitch wil de Youtube worden van video’s van games, waarbij je ook live kan meekijken bij games die door anderen worden gespeeld. Je kan dus zelf niet deelnemen aan de game maar wel meekijken. In plaats van een voetbalwedstrijd te kijken op televisie moet je straks ook een potje Call of Duty kunnen kijken.

De video’s die op Twitch geplaatst of live gestreamed worden draaien op een eigen platform in plaats van gebruik te maken van sites als YouTube, hierdoor is het exclusief gericht op hardcore gamers. Twitch biedt verschillende kanalen aan voor verschillende spellen, onder andere zijn er kanalen te vinden voor World of Warcraft, Diablo III, Starcraft en Borderlands 2.