1 min

Met de aankondiging van Adobe Photoshop en Premiere Elements 11 zet Adobe zich in voor een wat vriendelijkere uitstraling voor beginnende gebruikers. Elements is een productlijn die zich richt op de beginnende gebruiker en dit wil Adobe nu ook uitstralen door zijn Elements 11 een nieuw uiterlijk te geven.

Zowel Photoshop als Premiere Elements 11 krijgen een wat leesbaardere gebruikersinterface, zaken als preview thumbnails worden meer naar de voorgrond, gehaald zodat ze makkelijker te vinden zijn. Ook komt er een nieuwe image-organizer, waarin veelgebruikte functies direct zichtbaar zijn. Minder populaire functies worden weggestopt in het menu.

Niet alleen de gebruiksvriendelijkheid is aangepast, ook krijgen beide programma’s een aantal nieuwe functies. Photoshop Elements 11 krijgt een aantal nieuwe filters, namelijk Pen and Ink, Graphic Novel en Comic. Ook komt er een functie bij die eerder alleen in de volledige versie van Photoshop aanwezig was, Refine Edge, deze functie detecteert randen en knipt met behulp daarvan zaken uit foto’s weg.

Premiere Elements 11 krijgt ondersteuning voor uploaden naar Vimeo, naast een aantal op Hollywood gebaseerde filters zoals Red Noir (gebaseerd op Sin City) en Pandora (gebaseerd op Avatar). Ook kan je met behulp van Time Remapping en Reverse Time beeldmateriaal versnellen en vertragen.

Beide programma’s komen in de winkel voor 100 dollar per stuk of 150 dollar voor beide in één aankoop. Een mogelijkheid voor upgraden vanaf een eerdere versie bestaat ook, hierbij betaal je 80 dollar per stuk, of 120 dollar voor beide programma’s.