‘Samsung ontwikkelt eigen webbrowser’

Het Koreaanse Samsung zou bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen mobiele webbrowser voor Google’s mobiele besturingssysteem Android. De browser wordt gebaseerd op WebKit. Ook Google’s Chrome en Apple’s Safari zijn gebouwd rondom deze engine.

De WebKit-software is een ontwikkeling van Apple, maar de software is open-source gemaakt, zodat andere fabrikanten er eveneens gebruik van kunnen maken. Samsung springt hier dus handig op in, net als allerlei andere partijen in het verleden al deden. Al eerder leek het er op dat Samsung bezig was met de ontwikkeling van een mobiele browser, toen een vacature openstond waarin gevraagd werd om programmeurs met ervaring met WebKit.

Samsung zou mogelijk niet blij zijn met haar grote afhankelijkheid van Google. Dat het bedrijf nu een eigen browser ontwikkelt zou een nieuwe stap kunnen zijn om verdere onafhankelijkheid te beklinken. Toch zal Samsung voorlopig hoe dan ook gebruik blijven maken van Android, omdat dit besturingssysteem voor verreweg de meeste verkopen zorgt.