1 min

Microsoft heeft de definitieve datum voor de lancering van het Windows Phone 8-besturingssysteem bekendgemaakt. Er zal een evenement gehouden worden op 29 oktober in San Francisco, wat vier dagen na de lancering van het Windows 8-besturingssysteem valt.

Microsoft heeft beloofd dat de wijze van het programmeren van applicaties voor de twee besturingssystemen niet veel van elkaar zal verschillen. Dit stelt software-ontwikkelaars in staat om Windows 8-applicaties in no-time klaar te maken voor het mobiele besturingssysteem en vice versa.

Er is niet heel veel informatie over het evenement beschikbaar gekomen dat gehouden wordt op 29 oktober, behalve dat er van uitgegaan wordt dat naast het Windows Phone 8-besturingssysteem ook toestelfabrikant Nokia aanwezig zal zijn. Het Finse bedrijf zal dan eindelijk de nieuwste Lumia’s beschikbaar gaan maken voor de consument.

Microsoft wordt wel bekritiseerd over het feit dat het bedrijf nieuwe applicatie-ontwikkelaars slechts op kleine schaal toegang heeft verleend tot de API van het mobiele besturingssysteem, terwijl de huidige ontwikkelaars wel op grote schaal toegang kregen.