2min

Er is een lijst met specificaties gelekt van een smartphone uit de BlackBerry 10 Series. Het lijkt er op, als deze specificaties waarheid blijken te zijn, dat we te maken hebben met het vlaggenschip van de nieuwe serie smartphones die RIM uit gaat geven.

De telefoon met de naam Aristo (wat staat voor: "de beste") heeft een aantal indrukwekkende specificaties. Zo heeft de smartphone 2 GB werkgeheugen en een Qualcomm APQ8064 quadcore Krait-processor die loopt op 1.5 GHz. Het OLED scherm is 4.65-inch groot en heeft een resolutie van 1280 x 720. Het apparaat heeft 16 GB aan opslagcapaciteit en zoals het uitgelekte materiaal doet vermoeden een 2,800 mAh-batterij die, net als bij een iPhone, niet verwisseld kan worden. Een accu met een dergelijke capaciteit zou een indrukwekkende accuduur kunnen verwezenlijken.

Het apparaat is met 8,85 millimeter niet het dunste dat momenteel op de markt is, maar RIM heeft wel zijn best gedaan om het apparaat niet onnodig dik te maken. Zo maakt het scherm gebruik van OCTA Glass, waardoor er geen extra aanraakscherm aan te pas hoeft te komen en de aanraak-sensor direct in het AMOLED-paneel verwerkt kon worden. Een dergelijke techniek past Apple ook toe in de iPhone 5, waardoor het toestel dunner kon worden.

De Aristo maakt gebruik van NFC-technologie, Bluetooth 4.0, WiFi en DLNA. Qua aansluitingen is voorzien in micro USB en microHDMI. Voorop het toestel bevindt zich een 2 megapixel camera met 720p video-opname en achterop zit een 8 megapixel camera met 1080p video-opname met 30 frames per seconde.