1 min

Een nieuwe update van de Google Play Store begint uit te rollen richting Android-gebruikers. De update is verantwoordelijk voor een aantal verbeteringen aan de Android applicatie-winkel, waaronder de toevoeging van een wenslijst.

Versie 3.9.16 laat gebruikers oude applicaties verwijderen van de Alle-tab in het Mijn apps-menu. Hierdoor krijg je geen opstapeling van oude applicaties die je ooit eens op een regenachtige zondag hebt gedownload. Overigens laat de Play Store het niet toe om applicaties die geïnstalleerd zijn op je apparaat te verwijderen, dit om ongelukken te voorkomen.

Verder brengt de update ook verbeterde applicatienotificaties voor Jelly Bean, deze laten zien welke applicaties aan een update toe zijn en welke niet. Ook laat de Play Store je vanaf nu boeken, muziek, applicaties en andere content toevoegen aan een wenslijst, dit door middel van een bookmarkicoontje rechts boven in beeld. Tot op heden lijkt deze optie alleen bedoeld te zijn om zaken te bookmarken, een optie om de wenslijst te delen is bijvoorbeeld nog niet gevonden.

De update is nog maar voor een klein aantal apparaten uitgerold, maar als je echt niet kan wachten, Android Police heeft de APK beschikbaar gesteld als download.